l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Liposucció facial

<< Tornar

L’edat afecta no només a les arrugues sinó al contorn i formes de la cara, que es perden quan la pell i els muscles que les cobreixen perden força i elasticitat i es desplacen cap avall degut a la gravetat.

Qualsevol canvi en el rostre és molt important per la nostra imatge estètica.  La liposucció és una tècnica coneguda a l’hora d’eliminar excessos de grassa o greix del nostre cos però que s’associa poc amb la cara.

El cirurgià utilitza petites cànules d’uns dos mil·límetres de diàmetre per extreure la grassa sobrant. Les cànules penetren dins de la pell mitjançant petites incisions que es realitzen a la past posterior de la orella i a sota del mentó per evitar que siguin visibles.


És important assegurar-se abans d’optar per una liposucció que el problema estètic recau en un excés de grassa a la cara i no en una menor elasticitat de la pell i els muscles de la cara on la solució més òptima seria un lifting facial. Així mateix, es recomana que la pell sigui elàstica perquè un cop eliminat l’excés de grassa s’adapti a la nova forma i estructura de la cara ràpidament. El seu cirurgià maxil·lofacial pot assessorar-lo sobre les causes i opcions de les que disposa per solucionar el seu problema.

Després de la cirurgia es pot notar lleugers afectes puntuals degut a la intervenció com petits hematomes, inflor o molèsties. La duració d’aquests efectes és breu i completament normal.

Totes les millores estètiques poden millorar la confiança en un mateix i la satisfacció personal si han arribat a esdevenir un problema d’autoestima. Tot i això, qualsevol cirurgia comporta un risc de sagnats, infeccions o reaccions a l’anestèsia. Consulti el seu cirurgià abans de prendre qualsevol decisió: l’assessorarà i li indicarà les opcions de les que disposa.