l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Cirurgia d'infeccions orals

<< Tornar

Tractament i cirurgia

El tractament de la infecció depèn de la seva gravetat. Els quadres lleus poden ser tractats de forma ambulatòria amb antibiòtics i el tractament de la dent causal.

Els quadres més greus son generalment aquells on es pot observar un gran abscés (acumulació de pus en el teixit) requereixen ingrés hospitalari, l’extracció de la dent implicada i drenatges intraorals.

El drenatge es realitza realitzant un tall a la zona afectada i extraient tot el pus i líquid. Si la infecció és molt extensa pot resultar necessari utilitzar un drenatge (tub de goma) per facilitar la sortida de pus. Normalment la cirurgia ha d’anar acompanyada d’un tractament antibiòtic oral o intravenós, en funció de la gravetat de cada infecció.

Posteriorment a la intervenció, s’hauran de seguir uns certs passos i protocols d’higiene i salut orals.

 


 

No n’hi ha prou amb els antibiòtics?

Dependrà de la gravetat de la infecció. Per infeccions lleus pot ser que el tractament per antibiòtics sigui suficient per eliminar la infecció. En infeccions més greus resultarà necessari realitzar el drenatge de l’abscés. En qualsevol cas, serà el seu cirurgià maxil·lofacial el que li indiqui el tractament a seguir.

És important tractar les infeccions o abscessos?

Sí, ja que si no aquestes poden disseminar-se i expandir-se cap al maxil·lar, la galta, les foses necessari, el coll i altres zones de la boca. En aquests casos, la infecció pot arribar a convertir-se en una malaltia greu.